Gouwe handjes (2012)

Korte inhoud:
De gepensioneerde zakenman Louis heeft “Gouwe handjes”, het gaat hem voor de wind. Alles wat Louis aanraakt verandert in goud. Hij houdt zielsveel van Emma, zijn tweede vrouw en grote liefde.
Maar die gouwe handjes kunnen niet voorkomen dat Emma aan kanker overlijdt. Op haar sterfbed laat ze Louis beloven dat hij weer gelukkig gaat worden en een nieuwe vrouw gaat zoeken. Louis mist de humor en de liefde van Emma, eigenlijk heeft hij wel genoeg van het leven.
Wanneer een half jaar na het overlijden van Emma heel toevallig een mooie jonge vrouw bij Louis aanbelt, komt zijn levenslust terug. Die belofte van nieuw geluk aan Emma is zo gek nog niet, vindt Louis.
Niet iedereen is daar blij mee… De vrouwen in zijn omgeving trachten invloed uit te oefenen op hoe Louis zijn nieuwe leven vorm moet geven en vooral met wie! Zijn dochter, zijn schoonzuster en de werkster, allemaal bemoeien ze zich met het geluk van Louis.
Gouwe Handjes is een tragikomedie over het belang van liefde en over de dood. Een komisch stuk met zeker ook diepzinnige momenten. Een mooie avond uit, een avond met een lach en een traan.
Haye van der Heyden schreef het stuk “Gouwe Handjes” in 2003 speciaal voor Johnny Kraaijkamp sr. Sindsdien heeft het stuk al in vele theaters gestaan; een onvervalste Nederlandse theaterhit.

Spelers in Gouwe handjes

Gerard Kup als Louis
Marja Vink als zijn vrouw Emma
Beppy Klaassen als zijn schoonzuster Charlotta
Janneke Kusters als zijn dochter Alice
Wilma Gerrits als zijn werkster Suze
Leonie Wiering als Claire

Regie: Willem Bijker
Regieassistente: Yvonne Poel